skip to main content
Logo, navigeer naar de homepage particulier

Concept information

besluit > besluit tot heffen van bouwgrondbelasting, Gemeentewet

voorkeursterm

besluit tot heffen van bouwgrondbelasting, Gemeentewet  

definitie

  • Een besluit tot heffen van bouwgrondbelasting is een besluit op grond van de Gemeentewet tot het heffen van baatbelasting ter zake van de in een bepaald gedeelte van de gemeente gelegen onroerende zaak die gebaat is door voorzieningen die tot stand worden of zijn gebracht door of met medewerking van het gemeentebestuur, van degenen die van die onroerende zaak het genot hebben krachtens eigendom, bezit of beperkt recht, waarbij de aan de voorzieningen verbonden lasten geheel of gedeeltelijk worden omgeslagen.

heeft bovenliggend begrip

is specialisatie van

toelichting

  • Bouwgrondbelasting is een begrip uit de oude gemeentewet. In de oude gemeentewet waren bouwgrondbelasting en baatbelasting gescheiden. Een dergelijke belasting valt tegenwoordig onder een baatbelasting (nieuwe stijl)

uitleg

  • Een besluit tot heffen van bouwgrondbelasting is een besluit van de gemeente om iemand bouwgrondbelasting te laten betalen. De eigenaar van de bouwgrond betaalt deze belasting, omdat hij voordeel heeft van iets wat de gemeente heeft aangelegd voor die bouwgrond. Deze belasting kan ook gelden voor de bezitter van de bouwgrond of voor degene die er voor een deel recht op heeft.

URI

http://brk.basisregistraties.overheid.nl/id/concept/BesluitTotHeffenVanBouwgrondbelastingGemeentewet

Download dit concept:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Gemaakt 25-01-2008